duminică, august 24, 2014

Cine are urechi, sa auda!

La fel cum MBS inseamna mamaliga cu branza si smantana, la fel si CNS inseamna ciocan nicovala si scarita. Dar cum e posibil, in numele trompei lui Eustachio, ca aceste trei oscioare sa faca posibila receptarea mesajelor auditive din jur (de ex. injuraturi, poeme dacice, țînțari, muzica proasta a vecinilor, etc)?
In afara de cei care nu sunt spalati in continuare pe creier de TV, multi nu sunt spalati prin urechi, insa toata lumea isi foloseste creierul pt a trage o concluzie dupa ce a auzit/ vazut ceva despre altceva/ altcineva.



sâmbătă, august 23, 2014

Ce te preocupa?

Daca esti preocupat de cinematografie esti cinefil, daca esti preocupat de nou, esti neofil, daca esti preocupat de studiul aerului pe care-l respiram si esti necajit ca argonul se afla in compozitia aerului in procent mult mai mic decat azotul, dar totusi mai mare decat dioxidul de carbon, inseamna ca nu ai avut o copilarie fericita, iar cand ceilalti copii se jucau in jurul tau, tu citeai o carte despre oxigen in timp ce ascultai albumul cu acelasi nume al lui Jean Michel Jarre.
Daca nu esti preocupat de nimic nu vorbim despre tine aici. Inchide pagina asta si intoarce-te la ale tale! Multumesc!
Dar daca nu esti pasionat cat de putin de gramatica limbiii țar-ii un de tra iesti, cu-m te numeș-ti?
Pe baza celor exemplificate mai sus, prin enumerare de la stanga la dreapta, va rog sa-mi raspundeti la o intrebare care ma framanta  de ceva vreme:
Nu e foarte ciudat ca nimic nu se prinde de teflon, dar totusi, teflonul sta prins de tigaie?
Pe tine ce te preocupa?

vineri, august 22, 2014

Tabara la Ciocanu

A trecut o saptamana de cand ne-am stabilit din nou cu RockSchool tabara la Ciocanu.
In fiecare zi trezirea se face batand premierul (nu pe ala care chiar si-o cere), la o.r.l. 08:30 dimineata.
Piatra Craiului si Bucegii ne urmaresc fiecare miscare. Peisajul e de vis.

Temperatura e decenta. 21 grade ziua si 12 grade noaptea. Tema taberei e compozitia. Timp de o saptamana,roacherii trebuie sa compuna cel putin o piesa, maxim un album, dupa cum ii inspira muntii. Noroc ca nu trebuie sa fim expirati de munte! 
Am fuzionat in seria de saptamana asta cu cateva fete de la arte plastice, asa ca e artisticaraie din belsug.
E extrem de "pe chill" treaba, stare pe care v-o doresc si voua, oriunde v-ati afla.

joi, august 21, 2014

Camera supraveghere trafic

 De ceva vreme mi-am instalat si eu in masinuta o camera de supraveghere video. Filmeaza in bucla, atunci cand te deplasezi pe sensul de mers in Bucuresti bara la bara, filmeaza in cupla cand esti prin localitatea Cuptoare (http://ro.wikipedia.org/wiki/Cuptoare_(Re%C8%99i%C8%9Ba),_Cara%C8%99-Severin), in gherla, cand esti prin Gherla(ce coincidenta), in sigla prin Sighisoara, in mierla prin Miercurea Ciuc sau Miercurea Sibiului, sau miercurea in general, cand nu sunt sarbatori legale, doar din alea ilegale, in banala prin Banat si exemplele ar putea continua, fapt care se va si intampla. Camera filmeaza HD, in unele zone ale  judetului Hunedoara, si pe alocuri Full HD, pe intreg teritoriul judetului care ii poarta numele.
Oricum, partea cea mai frumoasa la aceasta camera e ca, filmeaza si inregistreaza. Asa ca ai ocazia sa vezi toti bivolii, bivolitele, vacile, vacii, gheii, bizonii, din pacate cei pe cale de aparitie, nu cei pe cale de disparitie, vezi cum prin minuni dumnezeiesti se coboara toti sfintii din calendarul crestin-ortodox-democrat-liberal, direct in mijlocul intersectiei unde se petrece actiunea, pe ca nu o sa o detaliez acum.

Mi-ar face deosebita placere sa vad intr-o buna zi in toate masinile o astfel de camera de inregistrare, pe care sa ai posibilitatea sa o poti omologa la organele care omologheaza, astfel incat sa poti suna la Politie sa reclami bizonul dezlantuit, iesit din rezervatie, atunci cand incalca regulile rezervatiei si ale civilizatiei.

Asa sa ne ajute energia cinetica, ea fiind numeric egala cu semiprodusul dintre masa sistemului fizic si patratul vitezei sale