vineri, august 01, 2008

Sarbatorile lumii

Avem zilele berii, zilele orasului, zilele portilor deschise, zilele celorlalte beri , care nu au intrat in categoria "zilelor berii" amintite la inceput, zilele berilor fara alcool, zilele sucului (in discutie), toate zilele.

Romanul face parte dintr-un popor vesel, petrecaret.

Se incearca pe plan mondial sa se mai introduca anumite zile in scop sarbatoricesc: ziua barbatului, ziua pompierilor, ziua aviatorilor, ziua marinei, ziua agricultorului, ziua muncitorilor, ziua somerilor, ziua femeii, ziua copilului cu varsta intre 2-5 ani, ziua copilului cu varsta intre 6-9 ani, ziua puzzle-ului de pana la 500 de componente etc. Toate astea au scopul de a completa lacunele calendaristice, zilele libere. Sa nu cumva sa ...nu avem ce sarbatori.

Ca daca stam sa ne gandim, nu e chiar relaxanta o zi de festival: ochii imbibati in fum de mici, reticulul endoplasmatic luptandu-se cu decibelii, creierul aburit de vapori de alcool si cate si mai cate.

Cum ar fi sa se sarbatoreasca zilele saptamanii ? Le cunoastem . Nu ar fi greu sa retinem date, sarbatoari permanente, cu caracter ciclic, ne-am bucura de ele ca si copilul din bancul cu sarmalele.

ZILELE FESTIVALULUI.

Artificii? Hai la artificii! Petarde! 3 la 10 000.

..................................................

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu