vineri, septembrie 26, 2008

Meseria, bratara de aur

Ieri dimineata, pe la ora 8 mergeam catre Gara de Nord, din Berceni. Trebuia sa-l iau de la gara pe un prieten foarte bun, care imi aducea o "jucarie" si inca o "jucarie". Coincidenta face ca era chiar ziua lui. "La multi ani" pe aceasta cale.

Trenul lui se apropie de gara, ma suna: "neuro, unde esti?". "City Mall Berceni, ajung in jumate de ora"
...peste 20 minute eram cu 400 m mai in fata, peste 35 minute eram in Unirii, pasajul blocat, peste 45 de minute am ajuns in Universitate. Toate minutele se numara din momentul primei convorbiri. Cum sa tii omul in gara de ziua lui?

Nu intelegeam ce se intampla. Niciodata nu am mai stat atat in trafic. Totul era mort. Trec de Universitate, incet, ca nu puteam altfel, si ma opresc din nou dupa 8,3 m. Se face verde, nimic, rosu, nimic, verde din nou, nimic, rosu, hmmm, verde si ... in timp ce ma gandeam sa mai stau sau sa plec, la o cafea, o pralina, o apa minerala partial decarbogazificata, vad ca din stanga apare o motocileta de politie, 2 , un passat, 1, 2, 3, 4 masini negre, iar passat, iar motociclete. Ei in momentul acela s-a intamplat ca toata lumea a inceapa sa claxoneze. Eu m-am oprit din claxonat, pt ca mi-am dat seama ca acei oameni de treaba si buni de nimic, nu-si permit sa stea in trafic, ei au de rezolvat probleme ce tin de bunastarea neamului romanesc, in nemernicia lor parsiva. Cu alte cuvinte, sunt aceeasi mizerabili, pe care noi ii stim, ii dorim si ii iubim in sens amarnic.

Daca m-as intalni cu pestisorul auriu indeplinitor de 3 dorinte , eu as vrea o singura dorinta: ca oricare din gozerii aia ( gozer vine de la goz=gunoi, nu de la gaoz, ca daca ar veni de la gaoz ar fi gaozari, ceea ce stim deja ca sunt) sa nu mai fie escortat la munca dimineata, in slujba cetateanului, sa ia parte la traficul prietenos, sa manance carne de la participantii la trafic, carne pe buna dreptate meritata, sa stea in chirie si sa plateasca 400-500 euro pe luna, sa lucreze in invatamant sau in sanatate sa aiba un salar de 200-300 euro. STOP! Cum adica sa platesti 400 chirie si sa ai salar 300. Aaa, imi cer scuze, uitasem, participantii la lupta pt supravietuire au deja locuinta lor, din banii stransi din salarii + economii puse la soseta pt diverse activitati (concedii, stomatolog, piscina, etc)

Smecherie mare politica asta, 'tu-le muma-n cur!
Scuzati cuvantul "smecherie".

In fine, dupa ce a trecut coloana oficiala, un politist emotionat a reusit sa blocheze intersectia, tocmai efectuand operatiunea de deblocare.

Si de atunci Bula nu mai vorbeste cu Strula la telefon, ei se intalnesc in fiecare dimineata la 7 seara si isi beau zama de varza cu votca, cocteil omologat, aprobat si testat de Asociatia Varzomanilor din Romania.
Daca apar manifestari neplacute, adresati-va agrotehnistului sau preotului, in cazul in care calatachelagiul sau nitratorul nu sunt disponibili.

Nu vorbesc prostii. Despre meserii ciudate afli aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu