miercuri, septembrie 03, 2008

Spatiile de joaca

Foarte frumos ca primaria (cu "p" mare) s-a gandit si la copii. Asa ca in spatele blocului in care locuiesc si in care de vreo 2 saptamani in apartamentul de deasupra mea cred ca e un santier party(ciocane, baroase, burghie, sapaturi, forari, daramari si alte activitati care iti rasuna in cap), s-a infaptuit un parculet, un loc de joaca pt cei mici ... si cei mari cand vin de la liceu si aici isi fumeaza ei tigara si isi beau votca, berea, ca acasa sunt cotonogiti de parintii lor daca ii prind, injuraturi etc.

Asadar, la ora 10:02 fix, in fiecare zi, 2 copii cu mamicile lor, mai ales mamicile lor, te trezesc, in cazul ca te prinde ora asta in pat. Nu dau numele copiilor ca poate cand o sa creasca mari o sa ma urmareasca si o sa imi fure bioetanolul din rezervorul masinii mele ecologice cu care voi zbura prin oras.

Spun "mai ales mamicile lor" pt ca nu copiii te trezesc de fapt. Ei doar plang atunci cand ii iau mamicile lor de la joaca, sau au defectiuni la lopatica, grebluta, galetuta, dintisori, pampers. In rest nu auzi nici un cuvintel, asta pt ca ei au cam 1-2 anisori. In schimb, mamicile lor, foarte bune... de gura, iti descriu viata de cartier fara sa vrei: Dumitru de la 3 s-a batut cu Victoras de la 1 de la scara vecina pt ca acesta din urma a indraznit sa parcheze in locul care e al celui dintai de 20 de ani, de cand s-a construit blocul , atunci cand macaragiul era beat si vindea motorina la alti vecini, precum Costica si ca sa nu il parasca, nea Iulica, care stia, ii interzice sa mai parcheze pe locul lui, sub forma de santaj , santaj pe care d-na Ivanescu l-a sesizat si a vorbit despre asta cu d-na Onescu, care are o fata ce se vede cu baiatul al mai mic al lui Rodica de la 7, ea fiind certata cu Mihai de la 8 ca a inundat in baie de la un robinet mai vechi intepenit.

Mai iese cate o tanti cu dantura de portelan de 64 de ani (dantura, nu portelanu)si le cearta pe mamici ca fac atata scandal, dar mamicile se apara injurand, dracuind, spurcand locul de joaca al copilasilor care invart lopatica cu inocenta prin nisipul plin de chistoace de tigara lasate de liceenii teribilisti care poposesc pe aici.

In rest, e liniste, totul bine, sanatate ce v-o doresc si eu voua!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu