luni, octombrie 20, 2008

Drumuri

Si cand te gandesti ca n-avem drumuri...
Intotdeauna am crezut ca drumul spre Moldova, asa cum il vedeam eu din Schpann cand mergeam la concerte, este foarte bun si drept. N-a trecut testul. Este chiar rau si stramb. Vrei sa verifici drumul dupa ce l-ai tomnit, tu, facatorule de drumuri? Ia o masina cu suspensii sport si vezi cum sta treaba. Foarte putine portiuni de drum sunt la boloboc, dar si astea cu o lungime sub 3m, asa ca nu ai cum sa nu le simti intr-un "sus-jos" cu tremurici permanent.

Pe autostrada Soarelui, la 200 km/h, la intrarea pe podurile alea, iti sare spatele de pe drum, e denivelare greuceana de-a binele. Nu e ochei. La caile de linie ferata sa te fereastra Dumnezo, in toate intersectiile cu linii de tramvai din capitala este jale mare. Dar vorba ceie: ce cotzi tu cu 200 pe autostrada?, ce iti trebe sa treci ashe tare peste liniile de tramvai sau cale ferata? unde te crezi?

Dar cine te pune sa-ti iei masina cu suspensii sport?
Nimeni, dar atunci sa se interzica comercializarea lor pe teritoriul Romaniei. Daca totusi se vand in Romania modelele sport, cine despagubeste pagubele, ca masina nu rezista un an in conditiile astea.

Eu cand vad o restrictie de viteza la 30 si semnul de "drum cu denivelari", am mari emotii, pt ca daca ei il pun, inseamna ca stiu ei de ce si clar ca e bai.

La intrarea in Romania ar trebui pus un mare semn, valabil pe intreaga suprafata a tarii: "Drum cu foarte multe denivelari"


Se asfalteaza. Foarte bine, dar acolo unde lucratorii isi termina ziua de lucru, cu somnul, ceapa si slanina de rigoare, la plecare, pe partea carosabila ramane o bordura de-a dreptul, care traverseaza drumul singura. Eu cred ca o lasa intentionat asa mare , sa nu uite pe unde au ramas. E un fel de semn de carte al asfaltului.

Gropi imense acoperite cu crengi din copaci, bineinteles nefiind reflectorizante pt ca nu au gasit altoiul potrivit pt copac, te asteapta parca la "Surprize, surprize".

In alta ordine de idei, am observat ca unele localitati fac afacere din faptul ca pun o linie continua, un radar-doua, sau un indicator de restrictie, nejustificate, pt a aduce bani comunitatii locale.

Daca s-ar vinde drumurile, si eu as cumpara o bucata, mica, unde as instala si radar, as desena o linie dubla continua, as pune restrictie de 16 km/h si as pune niste flamanzi de politisti la panda.

Nu se gandeste nimeni ca daca faci Constanta-Oradea si respecti toate restrictiile si mergi dupa semne, ajungi in 2 zile. Cine sa se gandeasca? Ca doara aia care ar trebui sa se gandeasca n-au stres, vin cu coloana oficiala, merg cu cat vor ei, pe unde vor ei, nu beneficiaza de aglomeratie, restrictii, limite, dar s-ar putea duce si unde ma gandesc eu sa-i trimit pe toti.

Cat despre internet, ce sa zic? Merge bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu