vineri, octombrie 17, 2008

Floare la organul auditiv

Cat de simplu e sa gandesti pozitiv. Dar ce bine e!
Pornind de la ideea ca decat sa gandesti negativ, mai bine gandesti pozitiv, descoperim
ca singurul lucru la care trebuie sa ne concentram e sa folosim cat mai putin negatia. Era sa incep cu o greseala, sa scriu ca "singurul lucru la care trebuie sa ne concentram este sa NU folosim negatia".

Daca am elimina negatia din vorbirea noastra, am fi nevoiti sa gandim mai mult, sa venim cu idei si solutii. O solutie buna e asta.

De exemplu:
"N-am cum/nu pot sa-mi cumpar o casa" - ne descurajeaza din start, desi e mai aproape de realitate.
"Vreau sa fac cumva sa-mi cumpar o casa" - mai mult decat ca e deja ceva pozitiv, ne obliga sa ne gandim la acel "cumva", care ar deveni resursa noastra atat umana, cat si materiala de a gasi solutia si de a reusi sa ne satisfacem lipsurile.

Cu putin efort se pot elimina negatiile din viata noastra. Eu lucrez la asta de cativa ani si imi iese cat de cat foarte bine.

Multi mi-au pus intrebari de genul?
"Ce raspunzi tu atunci la intrebarile care implica un "nu" clar:
1.Iti place laptele? (Raspunsul meu e: Da?:))))))
2.Poti lua acum un credit de la banca? (Raspunsul meu e: In momentul acesta situatia financiara ma obliga sa lucrez mai mult pt a reusi sa iau creditul)
3.Iti plac manelele? (Raspunsul meu e: Desi multa lume spune despre manele ca este departe de a fi considerata muzica, eu cred ca atata timp cat contine elemente de ritm, melodie, armonie, ceea ce reprezinta trasaturi fundamentale ale muzicii, se incadreaza in acest domeniu.) Sunt multe prejudecati care ii determina pe oameni sa clasifice si sa ierarhizeze.
4.Esti de acord cu sistemul in care traim, cu oamenii care ne conduc?
NU! si aici ma enervez foarte tare si termin acest post care NU imi place, sparg si rup tot prin casa ca NU mai imi foloseste nimic si NU mai vorbesc cu nimeni 52 de minute ca NU mai suport NIMIC din ce e in jurul meu.

2 comentarii: