sâmbătă, noiembrie 08, 2008

Criza economica

In viziunea mea si a altor oameni cu care am vorbit despre asta, economia asta e o treaba pur si simplu teoretica. O prostie.
Toata gandirea mea se intrerupe in momentul in care ajungem la acea masinarie de facut bani (acele hartii sau bucati de metal sub forma de discuri mici, sau in unele tari plasticuri), o masinarie care face bani la ordinul unor "ei".

E foarte clar ca acesti "ei" nu sunt cu noi. Am putea spune chiar ca au ceva cu noi impotriva.
Daca ceri explicatii despre asta unor subordonati ai "lor", aflam chestii de genul "inflatie", "productie", "subproductie", "piata muncii", "influenta sistemului financiar global asupra orice" etc. Dupa parerea mea astea sunt complicatii ale sistemului, care au consecinte negative asupra oamenilor, afaceri ale unora care ii folosesc pe ceilalti.

In viata reala ne confruntam cu: saracie, foame, neajunsuri, intr-o lume in care, conform Drepturilor Omului fiecare om are drepturi egale cu ceilalti.
E foarte clar ca acei "ei" nu sunt cu noi, pt ca daca ar fi, ar urmari nivelul de trai al oamenilor de oriunde si ar hotari sa se fabrice bani, care vor fi distribuiti acolo, sub indrumarea unor reprezentati regionali ai "lor" si totodata credinciosi oamenilor pe care ii reprezinta. Spun asta pt ca daca eu sunt cu tine, te ajut, mai mult daca pt asta ai ales sa fiu cu tine.

Inflatia ar ramane in acest caz o teorie care nu e corespondentul fidel al economiei in lumea reala, cu problemele si neajunsurile ei. Asadar s-ar demonstra ca acest concept de "economie" este daunator locuitorilor acestei planete, gasindu-se astfel o alta teorie , care vine , de asta data, in sprijinul omenirii.
Simplu, dar cu ce pret?

Setea pt putere primeaza in fata nevoilor oamenilor, desi oamenii ii aleg pe cei care au nevoie de putere. Ciudat acest cerc infidel de "exploatare" a omului de catre om. Cei care voteaza spera ca ii vor "exploata" pe cei alesi sa le reprezinte drepturile si sa le ofere un trai mai bun, iar ceilalti ii exploateaza pe alegatori, de data asta fara ghilimele, in drumul lor catre putere, uitand care e de fapt rolul lor.

Petrolul, aurul (si ardelenii), fierul, lemnul si tot ceea ce ne inconjoara este produsul pamantului si ar trebui sa beneficieze toti de ele in egala masura, deoarece planeta ar trebui sa fie a tuturor, nu a "unora", cum e acum. O mizerie.

Sunt convins ca in toate tarile este asa, insa cred pe de alta parte ca politicienii straini, mult mai isteti decat ai nostri, desi sunt la fel de hotzi si de flamanzi de bani, le ofera oamenilor conditiile necesare, astfel incat acestia nu sunt interesati de afacerile si de mizeriile lor in drumul spre dobandirea puterii.
E oblu ca daca omul are posibilitatea sa isi construiasca o casa pe care a visat-o, sa-si intemeieze o familie careia sa nu-i lipseasca nimic, sa poata face cateva economii(aici cu sensul de rezerve) si sa poata calatori la sfarsit de saptamana si sa faca orice altceva ce ii trece prin cap, lucruri care n-au legatura cu setea de putere a alesilor si prin care nu-i incurca cu nimic, acel om, care poate fi oricare dintre noi, nici nu o sa stie cand si ce "manevre" fac politicienii, pt ca in fericirea lui, nu mai e loc de asa ceva.

Cred ca e mai impoatanta criza de economii decat criza economica.

Important e sa votam, ca apoi vedem noi cum se vor ocupa de noi gozerii (pana la proba contrarie, ii numesc generic "gozeri")

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu