vineri, ianuarie 30, 2009

Critica

Toata lumea critica. Nu prea stie ce critica, de ce critica, dar e un bun antidot impotriva plictiselii.

Cel mai tare ma distreaza cei care critica modul in care se imbraca ceilalti. Se trezesc cativa "stilisti" sa dea ei tonul la moda. Asta nu e rau, dar se cred atat de Dumnezei in treaba asta, incat chiar si ei cred ce vorbesc si ce realizeaza. Nici asta n-ar fi o problema. Nebuni sunt in toate domeniile. Problema e ca ei se imbraca anormal.

Dar sa intram un pic in istoria criticii, sa intelegem exact cum sta treaba.

Locatia: pestera din stanga pesterii vecina cu aceasta, orele IIII:IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII(in traducere actuala, 04:25), precum indicau si zgarieturile din pestera de vizavi. Locuitorii pesterii despre care se face subiectul discutiei noastre, nu stiau ce inseamna zgarieturile respective, nici chiar ceasornicul zgarietor nu stia, dar il actualiza la fiecare interval de timp egal cu jumatatea lungimii reflexiei luminii solare, ce se forma misterios in diferite unghiuri pe lacul de langa groapile celor neavuti (cei care nu isi permiteau pestera , isi sapau gropi, imitatie 64% pestera).

Ei consumau mult lapte si peste, in orice ordine, apoi mergeau la vanatoare. Faceau si copii , dar odata cu acest fenomen a inceput si critica, pt ca nu ieseau la fel. Criticau parul lui ala ca nu era cret, organele lui ala ca nu erau la fel si in scurt timp s-a impesterit ideea de critica.

Au inceput sa-si bage unii "stilisti" ai vremii lemne in par, inele din lemne scobite, cercei din pietre, lansand moda pesteriana timpurie. Celorlalti parandu-li-se ciudat, nu-si puneau, asa ca stilistii incepeau sa-i critice: " Ce naspa arata pielea vecinului! Nu se asorteaza cu pestera! Hmmm! Uite-l si pe asta: se vopseste pe piele potrivit atmosferei pesterii, pe cand el locuieste in groapa."

De-acolo incoace, ei de-o parte si oamenii obisnuiti nu de aceeasi parte.

Nu stiu Adam ce critici stilistice avea la frunza Evei, nu ma bag , e o chestiune religioasa.

Despre critica in literatura, arta, literatura artistica sau arta literaturistica, nu comentam acum.

Grija cum va imbracati!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu