miercuri, mai 06, 2009

Despre viteza

Discutam cu Florin intr-o zi despre faptul ca toti constructorii de masini se bat in timpii de accelerare. Daca unii au reusit de la un motor performanta de 0-100km/h in 4 secunde, ceilalti trebuie sa scoata mai putin. Asa s-a ajuns la Maxximus G-Force, care atinge 0-100km/h în 2.1 secunde şi 0-160 în 4,5 secunde. Când este folosit la capacitate maximă, maşina îşi va consuma tot combustibilul în doar 9 minute. Are 1600 CP.

Amintesc si prototipul Bloodhound .Este mai rapida decat un glont , mai rapida decat sunetul si este asemanatoare unei rachete cu roti . Se numeste Bloodhound si este prototipul unei masini supersonica , destinata a invinge recordurile de viteza din lumea intreaga - 1228 km/h obtinut in 1997 . Cei care incearca acest record sunt britanicii Richard Noble si Andy Green .
Noua masina o sa fie din titaniu si fibre de carton , o sa aiba o lungime de 13 m si o sa cantareasca 6,5 tone (ca sa poata ramane la sol in timpul cursei).Cei doi englezi incearca sa accelereze de la 0 la 1609 km/h in 40 de secunde . O sa reuseasca asta datorita unui triplu sistem propulsiv si a unui motor de 800 cp .

In fine, ideea era ca nu se bate nimeni in timpii de franare, care ar oferi mai multa siguranta rutiera.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu