In ultimii ani mi-am dat seama ca diplomatia este un fenomen foarte daunator. Atat in politica, cat si in relatiile dintre oameni diplomatia este un mod de a evita problemele reale, invocand alte probleme. In cazul liderilor (politici sau de grup) diplomatia ii ajuta sa se foloseasca de cei din jurul lor, fara a-i jigni (trebuie amintit faptul ca sunt chiar exagerat de fals-politicosi si cu mult fals bun simt), pastrand tonusul optimist prin enuntarea unor idealuri marete pt cei pe care ii conduc, pt ca acestia sa nu se revolte la problemele reale ale momentului.
In aceasta postura, "papagalii" au cel mai mare credit in functii de conducere, dar de fapt stapanesc cea mai mare ignoranta fata de cei pe care ii conduc. Bineinteles, acesti oameni sunt foarte destepti, detin multe tehnici de manipulare, cunosc laturile psihologiei umane, astfel incat, daca nu esti atent, te momesc cu tot felul de intentii bune si pana la urma te folosesc sub pretextul ca te-au ajutat si iti taie dreptul la replica, tu fiind de un bun simt real.
Tehnica de baza e aceea prin care te fac sa te simti inferior lor.
Cum am mai spus, sunt foarte daunatori societatii, si pentru ca mamele lor nu i-au starpit de mici, nu aveti ce face decat sa va feriti de ei.
Marea problema a nostra este aceea ca acesti oameni sunt demascati numai dupa o buna perioada de timp.
DIPLOMAŢÍE, diplomaţii, s.f. 1. Activitate desfăşurată de un stat prin reprezentanţii săi diplomatici, în scopul realizării politicii externe preconizate. ♦ Comportare abilă, subtilă, şireată. 2. Carieră, profesiune de diplomat2. 3. Totalitatea reprezentanţilor diplomatici constituiţi în corp. – Din fr. diplomatie.
Sursa: DEX '98 | Trimisă de LauraGellner, 12 Jul 2004
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu