vineri, octombrie 29, 2010

Racord flexibil

Daca mai stau din cand in cand la RockSchool pt toba la studiu, azi situatia a fost altfel. Am stat la service pt toba.

In urma incidentului povestit deja cu motociclistul care mi-a rupt suportul esapamentului din caroserie cu casca, a sosit timpul sa reparam pagubele.

Ajung in fata unui atelier care inca de afara iti face o impresie buna. Intru, le spun oamenilor ca este vorba de racordul flexibil si de suportul de la toba din spate, ma urca pe rampa, intra omul sub ea, se calculeaza, se socoteste... si iese:

"Pai numai racordul flexibil reparat va costa 450 lei. Plus ce mai aveti in spate..."
Auzind despre acestea, am albit instant, inconjurat de cei 7 pitici si merele de aur.

Este prima data in istorie cand cei 7 pitici se intalnesc cu merele de aur in jurului
Albului-Barbos-Ca-Zapada.

Ii zic:
"Omu' lu' Dumnezau, am mai schimbat acest racord flexibil o data, in Gherla, oras natal, 50 lei racordul, 70 lei manopera = 120 lei." La care gandul meu: "Ce traznet poate costa atat?"

Se pare ca gandul meu a rezonat pana in mintiuca servisorului( asa il cheama pe omul care lucreaza la servis) si imi esplica frumos fara "x" cum ca 200 racordul, 250 sudura, plus ce mai am in spate..."

Dar pacat. L-am oprit deja din vorba, i-am spus ca ma simt profund socat, al doilea soc important dupa cel al nasterii, in urma caruia, conform bancului, un an de zile n-am vorbit nimic ritmic si am facut pipi pe mine intruna.

Am luat telefonul, am cautat pe guagal niste servisuri de esapamente, am gasit, am dat 200 lei, care deja mi s-au parut floare la organul auditiv farta de precedentul si uita-ma din nou la volan ascultand Rock FM , un post foarte mishteaux, in sfarsit.

Oricum , nu asta vroiam sa va spun.
Treaba era ca fara racordul sensibilo-flexibil, nu puteam porni ventilatia sa bag caldura la oasele mele sedentare, ca baga fum direct in glanda. Avand in vedere ca azi noapte s-au inregistrat -10 grade cel sius si -8 grade cel jios, musai o fo' sa rezolvez (vorba unui fost elev de pe vremea cand PSD-ul si mama lor Iliescu mi-au taiat sporul de zona din satul muntos in care eram invatator, inchidem paranteza, aceasta problema.

P.S. Raceala mi-a trecut. Am pasat-o sotiei, s-o tie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu