luni, ianuarie 12, 2009

Luna de miere - episodu' 2

Si ce daca am avut o luna de miere? Noi am facut o intelegere: fiecare calatorie in doi (ca am hotarat ca toate calatoriile sa inceapa in ziua de 2 a lunii in care plecam) sa fie un nou episod al lunii de miere.
Uite asa, am pornit in 2 ianuarie anul curent intr-o calatorie europeana. Am cumparat niste borcane cu miere, cu sau fara fagure, dar cu ambalaj in conformitate cu standardele europene in vigoare. Destinatiile tinta erau: Budapesta (sa vedem buda de peste pod), Bratislava, Brno, Praga(in 1945 Forţele Aeriene ale SUA au bombardat Praga, ucigând, din greşeală, sute de orăşeni, tinta fusese de fapt Dresda, la 134 km distanţă, asa ca pe Dresda am ales-o si noi ca urmatoare locatie de vizitat), Dresda(capitala landului federal Saxonia), Berlin(aidoma unei insule/enclave aflată complet în interiorul landului federal Brandenburg), Hanovra, Osnabruck, Enschede (atentie!se pronunta mult mai complicat decat se scrie), Amsterdam (sexmuseum, felinarele rosii si coffee shopurile), Almere (i-am vizitat pe Joop si Ana), Utrecht(al carui primar e Aleid Wolfsen), Breda (bre da fain o fost), Brussel (imi aduce aminte de Bruce Lee), St. Quentin (un omagiu adus lui Cuentin Trabantino, carutza noastra din prima luna de miere), Paris (ca am auzit noi ca au niste schele ridicate undeva in oras, parca Aifăl le zice), Strasbourg, Stuttgart (unde exista Neuro Cafe), Munchen (am cautat intr-un magazin Saturn un aparat foto), Salzburg(unde si clanta de la veceu e in forma de Mozart), Viena(ne-am intalnit cu Ovidiu), Budapesta(am impresia ca ma repet), Debrecen (sa-l cautam pe unguru bulan), Valea lui Mihai (nici noi nu stim cum am ajuns acolo), Satu-Mare, Gherla (Fabrica de cribite).

Cum poti face bani in concediu? Simplu. Navigatia iti cere sa te angajezi in fiecare dintre sensurile giratorii, la prima, a doua sau la a cata iesire crede el ca te potrivesti cu datele din siviu. Salariul il negociezi la locul faptei.

Claxoane nu am auzit. Flashuri cu faza lunga nu am pomenit. Fiecare stie ce are de facut si o face civilizat.

Atentie la biciclete in Amsterdam, imi spun eu mie, ca era sa am cateva coaste rupte.
In paralel, la Hotelul Dragului din Predeal, fac niste coaste la gratar cu cartofi cu rozmarin, excelente, de porc.

Am facut poze, dar ele nu descriu nici cat negru sub unghie realitatea. Unghiile sa fie taiate la 0,8mm. Asadar, o singura poza. Am primit-o de la Raluca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu