miercuri, septembrie 30, 2009

RockSchool

Azi am avut primii elevi care vin de dimineata. Pana acum toti veneau incepand cu orele 14.

Asa ca azi m-am trezit mai devreme, dar stiu ca cine se scoala de dimineata doarme mai putin.

marți, septembrie 29, 2009

Sens unic

Nu ca am ceva cu politia rutiera, dar ma deranjeaza cand nu stie Bula ce face Strula.
Din seria anomaliilor sistemului, avem urmatoarea situatie:

Daca locuiesti pe o strada cu sens unic, este neplacut sa mergi linistit cu masina si sa te intalnesti in curba cu alta masina. Dar nu asta este anomalia. Priviti cu atentie imaginea de mai jos.



Te deplasezi de la punctul A spre B sau C si mai mare ti-e surpriza cand te intalnesti cu un fratiuc pe mare sens invers, fiind o singura banda, ca parcarea se face bara la bara pe langa bordura.

In cazuri din astea, inainte sa ma rastesc la constradalii mei ce sunt pe invers,eu gandesc problema asa: poate ca omul a plecat din punctul A spre punctul C, dar n-a ajuns la punctul C, a dormit la cineva acolo, intre D si C, iar a doua zi s-a intors dinspre punctul C spre punctul A, in continuare el neajungand la punctul C, unde ar vedea ca este "accesul interzis". Nu ne intereseaza in schimb de ce si la cine a dormit el sau ea acolo.

Anomalia e intersectia D. Cand dormi intre D si C si te intorci a doua zi, in punctul D nu exista un semn de "obligatoriu a vira la dreapta" sau "interzis a vira la stanga".

Aseara insa m-am intalnit cu masina politiei rutiere, dar de data asta nu stiu nr de inmatriculare si numele agentului organ. In momentul in care eu m-am intalnit in punctul E cu masina politiei venind pe sens opus celui unic, repede au pornit girofarurile, bag sama simulau o misiune. Eu i-am oprit cu multe flash-uri si un claxon setat pe intervalul de terta mare, ca am doua trompete. Le-am impartasit din experientele mele cu cei care sunt pe invers, fara nicio discriminare sexuala, explicandu-le totodata eficienta unui indicator de circulatie in punctul D.
Raspunsul lor a fost, atentie:

"NU TINE DE NOI, MERGETI LA ADMINISTRATIA STRAZILOR"

Simulare de situatie nasoala, dar totusi reala:

Dormi undeva intre D si C, parchezi la blocurile de nefamilisti pe care cineva tocmai le mansardeaza, a doua zi te intorci obosit dinspre C spre D si bineinteles ca daca nimic nu se intampla in punctul D din punct de vedere obligatoriu sau interzis, poti sa o iei in oricare directie. Cand te gandesti ca intri intre blocurile gri spre dreapta, respectiv spre punctul B, te gandesti brusc ca p-acolo sigur o iei, asa ca virezi repede stanga, spre punctul A, unde te asteapta masina cu organe.

Ce faci in aceasta situatie?

Ei stau la ciupeala, profitand de faptul ca nu este niciun semn acolo, dar in continuare, raspunsul lor este:
"NU TINE DE NOI, MERGETI LA ADMINISTRATIA STRAZILOR"

Innebunsti in minutul 2 partial, dupa care incepand cu minutul 3 iti revii, iti vine sa-ti bagi organe in alte organe.

luni, septembrie 28, 2009

Malahia

Am gasit asta si daca nu era luni, radeam si in zilele noastre.
Asta am gasit-o la comentarii:
"Parinte, supun atentiei un mic calcul...
Am descoperit acest pacat la varsta de 14 ani.
Au trecut 15 ani de atunci.
Un an are 365 de zile cu aproximatie.
Au fost zile in care n-am pacatuit, putine ce-i drept, au fost zile in care am pacatuit de 5-6 ori.
Rezulta o medie de 3 pacate/zi, asta ca sa fiu indulgent. Pun la socoteala si ocaziile cand am slobozit samanta in pantecele femeii, desi am folosit besica aia restrictiva. Alteori, in lipsa besicii, pantecele a ramas neintinat, probabil cu rezultatul creerii unor cruste pe alocuri. Deci malahie cu tavalire. Frecventa scade astfel la 2 pacate/zi.
Pana acum ar insemna ca am adunat in jur de 10.950 de pacate de acest fel.
Pentru ocaziile in care am folosit lubrifiant in loc de scuipat, utilizez un factor de gravitate de 1.37, obtinand 15001,5 pacate.

Imi faceti domnia voastra calculul ala cu canoanele, va rog frumos, ca eu ma zapacii de tot"
Mama, pana unde s-a ajuns!

marți, septembrie 22, 2009

Ziua mondiala a renuntarii la masina personala

22 septembrie este marcata, la nivel mondial, ca ziua in care se renunta la autoturismul personal si utilizarea unui mijloc de transport nepoluant. Este ziua in care cetatenii incearca sa foloseasca bicicleta, mersul pe jos sau mijlocul de transport in comun.

Primaria pune la dispozitie biciclete gratuite.

Am gasit asta pe HotNews si m-am conformat.

Foarte faina treaba!

Ma gandesc sa vorbesc cu un vecin sa facem schimb de masini si atunci niciunul nu e cu masina personala.

luni, septembrie 21, 2009

Barcelona

Ma pregatesc de cateva zile bune sa scriu un post despre mini-vacanta in Barcelona.
Am asteptat sa treaca socul revenirii in tara. N-a trecut. Ma refer la socul patriotic, adica nicaieri nu e ca in tara ta, "prietenii" tai, vecinii tai, gasca ta.

Am zburat precum Sburatorul eminescian la low cost, Wizzair. Am luat avionul pt prima data. In rest am mai cantat eu avioane la chitara, dara asta a fost pe bune, acolo sus.

Despre pornire: dupa parerea mea de Sburator incepator, cel mai frumos moment al calatoriei cu avionul este accelerarea in vederea desprinderii de SOL( in momentul desprinderii de sol este bine sa-ti intonezi in cap mereu sunetul FA - un diapazon este ideal, iti da sunetul LA si cobori o terta mare si gata, esti pe FA. Foarte simplu)), cand te baga in scaun si-i da in blana. Se ridica cu infundat de urechi, cele doua, mai mult sau mai putin muzicale. Apoi e fain, plutesti, lejer, cumperi bauturi, de-ale gurii, de-ale urii si veseliei. Am inteles avantajul low-costului: lasi diferenta in avion la mega preturile urcate pana in nori.

Stiuardezele si stiuardezii sunt foarte simpatici, amabili, joaca mima la inceput, dar trebuie sa fii aspru cunoscator de mima sa poti face fata, asta in cazul in care esti surd, ca in acelasi timp si vorbeste cineva.

In sfarsit, am ajuns la Barcelona, si directia Hotel.

A doua zi dimineata, la 9:34 cu aproximatie, am pornit sa vizitam.
va urma...

Barcelona (continuare)

Oras de mari artisti, Barcelona este ceva deosebit. Eu il numeam Deoselona la cat e de deosebit. Turisti, turiste, turistoi si turistoaie, toti cu acelasi gand, spalare de creier. Gandul meu era foarte diferit: "cand se termina oare aceasta vacanta sa ma intorc in tara?". Dorul de tara imi dadea tarcoale.

In lupta mea cu Doru, in spanioleste Dolores, incercam sa gasesc o mancare mai apropiata de specificul pitoresc dezvoltat pe teritoriul dacilor. Cu o seara inainte, am vazut intr-un meniu "iberian pork" si mi-am zis: "asta-i!". Omul, vanzator priceput, m-a avertizat in engleza lui spaniola ca e ceva cu sange si ca daca imi place. In engleza mea romaneasca, am zis ca e ok. Mi-a adus exact sangerete, pt cei care nu stiu ce este, sangeretea este un fel de cartabos, dar cu sange fiert, inchegat.

Foarte bun. Norocul face ca in copilarie mancam foarte des chestia asta si nu a fost nasol.

Chitaristi pe strada, tobosari la metrou, saxofonisti, violonisti, oameni orchestra, toti acestia dau Barselonei un aer nobil, adica "no bill", omul canta, ia banii fara factura si asta e, merge acasa si asta e treaba lui.

va urma din nou...

Barcelona (continuare fara sens)

Dupa ce am vizitat foarte mult pe jos, stradute, culoare, pasaje, portul, plaje, parcuri de distractii, catedrale, biserici, statui, muzee, parcuri, etc., am insumat aproximativ tot atatia km ca si Badea Cartzan pana la Viena. In ultima zi, ziua de consolidare a vacantei, ne-am pus dosurile intr-un bus turistic, care te duce in toate zonele. Astfel aprofundam astfel: "Aaaa, uite pe aici se merge la Tibidabo", "pe aici se ajunge la Hospital dela Sta. Creu i Sant Pau", "uite si Sagrada Familia", "uite La Rambla", "pe aici am ajuns la Palau Nacional de Montjuic", "oare unde duce straduta aia?", "Estadi del F.C Barcelona", oare mai joaca Sabau?, "cand se termina vacanta?", "oare o sa mareasca in Romania salariile profesorilor?", "uite La Pedrera Espai Gaudi", "nii ma L'aquarium", " no nii ma cata-i apa!", nii tu draga palmierii!" si din astea. Pozam palmierii si portocalii cacum ar poza spaniolii merii si perii de la noi.

Fain, ce sa mai zic? Foarte mare diferenta de temperatura dintre interioare si exterioare. Afara 29-30 grade, in metrou 16 grade. Luai parte la vreo 8-9 socuri termice pe zi, 2-3 pe noapte.

Pana acum, din ce am vizitat, credeam ca Praga este cel mai fain oras, dar cum nu exista asa ceva, fiecare fiind fain in felul sau, mi-am dat seama ca nu Praga este.

Din cauza patriotismului excesiv, a trebuit sa ne intoarcem in tara noastra, 'mnezau ei de treaba!

sâmbătă, septembrie 19, 2009

Bancul cu psihopatul

Un psihopat tragea dupa el prin padure o fetita tinand-o de par.
Se adanceau ei in padure, in timp ce fetita striga intruna:
- Ajutor! Mi-e frica, mi-e frica!
La care psihopatul:
- Tie ti-e frica? Ce sa mai zic eu atunci, ca trebuie sa ma intorc singur prin padure!

joi, septembrie 10, 2009

Vacanta

Nu ca n-as fi in vacanta de 2 ani, insa trebuie sa o numesc cumva.
In cateva ore o sa zbor pt prima data cu avionul. Destinatia este Barcelona.

luni, septembrie 07, 2009

Vremuri ploioase

Desi ploua, babele se piaptana. Tara nu arde inca.
S-a mai racorit pe-afara. Vreme de studiu la chitara, asa ca, pe mai incolo...

Tulburari pasive

In duminica mea permanenta, plina de muzica, se intampla ceva ciudat. Dorinta mea vesela de a-mi transporta duminica intr-o liniste deplina, este tulburata de diversi oameni si institutii care pur si simplu, dupa ce le demonstrezi pas cu pas ca in loc sa te ajute te incurca, continua sa iti ignore drepturile intr-un mod marsav.

Cu toate astea, faptul ca din bun simt esti cel care ceda (adica fraierul), le da puterea sa isi duca mai departe planul, fara sa le pese ca tu esti nemultumit.

Nu-i stres, le tomnim noi pe toate!

duminică, septembrie 06, 2009

Koala Fair Trade

Produse mishteauxe pe Koala , afla mai multe despre comertul echitabil.

Cumparaturi pentru o lume mai buna.

Bijuterii, decoratiuni, ceramica si lumanari confectionate din ou de strut, sisal, tagua si multe alte obiecte lucrate manual si eco-friendly.

Fii fair!

sâmbătă, septembrie 05, 2009

BanChile Romanesti

Nu inteleg cum unele banci, care incep cu "b" si se termina rusinos cu "cr" traiesc pe seama cetatenilor, dar fara sa ii respecte pe acestia si mai mult, sa ii incurce.
Niste gozeri.

goz = gunoi

Politicile interne ale fiecarei banci, unele mai absurde, altele mai abstracte, te fac sa pleci cat mai departe de acest sistem mizerabil care te ajuta ... prin incurcare.

Am inteles ca prin criza asta se modifica sistemul economic, dar nu cred ca in bine.
Dimpotriva: in rau.

Emigram in tarile unde cei care conduc tara fura in continuare, dar te lasa si pe tine sa traiesti decent.

joi, septembrie 03, 2009

Concert Anastacia

Despre concert pot sa spun doar atat: oameni simpli, cu mult umor, multa sinceritate, fara besini pe creier, cum as spune eu, care au ajuns sus si sunt foarte apreciati, desi nu li s-a urcat la cap succesul.

Pentru mine, acest concert a fost o lectie importanta de viata.